CCVC - Consell de Col·legis de Veterinaris de Catalunya - AIAC

Comunicat Covid-19: Recomanacions gestió colònies desescalada

RECOMANACIONS TÈCNIQUES I DE GESTIÓ DE COLÒNIES FELINES DURANT EL PERÍODE DE DESESCALADA EN LA CRISI SANITÀRIA COVID-19

1. L’atenció de les colònies s’hauria de realitzar abans de les nou del matí o després de les nou de la nit.

2. La freqüència d’interacció de cada persona al lloc autoritzat es valorarà segons la colònia i el nombre d’animals . S’evitaran desplaçaments excessius i/o innecessaris de les persones. En cas que hi hagués un animal que necessités atenció diària s’haurà de comunicar per escrit a l’entitat acreditada responsable per avaluació veterinària.

3. Si en alguna colònia es detecta la necessitat urgent de captura per esterilitzar gats o gates s’aplicarà el mètode CER. El veterinari responsable ordenarà la captura dels animals, sempre mantenint les mesures de protecció recomanades.

4. La detecció d’un gat malalt ha de ser comunicada als serveis municipals que l’hauran de capturar immediatament per examen veterinari i tractament.

5. En cas de trobar un gat mort en un carrer del municipi, es cobrirà el cadàver amb plàstic i tot seguit es notificarà al consistori que n’haurà d’ordenar la retirada. En situació d’alerta sanitària COVID-19 és important la quantificació de la mortalitat anormal a efectes epidemiològics i de benestar animal. Les persones mai han de tenir contacte amb cap animal mort. Es recomana documentar lloc i circumstàncies de la troballa, aportar fotografies del cadàver i procedir al seu tractament segons la normativa vigent.

6. En la colònia només s’utilitzarà aliment sec i agua i es tindrà cura de la neteja i desinfecció d’abeuradors i menjadores. Es poden habilitar contenidors d’aliments i sistemes de reserva d’aigua de major capacitat per reduir les actuacions i espaiar-les el màxim temps possible per salvaguardar el benestar dels animals.

7. Per tenir un millor control de la colònia només hauria d’interactuar una persona.

8. La relació de persones autoritzades, i les de reserva per actuar en cas que el primer responsable estigui en aïllament, haurà d’especificar la ubicació de la colònia i els dies i hores d’actuació.

9. La persona autoritzada ha d’utilitzar mascaretes, guants d’un sol ús i desinfectants de mans per abans i després d’interactuar amb els animals. També si es possible roba d’un sol ús.

10. La tornada al domicili ha de ser immediata, no tocant cap objecte; les sabates i la roba exterior emprades es guardaran en una bossa tancada fins que tot es renti a una temperatura de 60ºC.

11. Els estris utilitzats es dipositaran en una caixa a l’exterior del domicili i es desinfectaran amb lleixiu ( 20 ml per litre d’aigua ) o amb alcohol de 70º.

12. Finalment es traurà els guants i es dutxarà. Si això no fos possible, es rentarà les zones exposades, mans, cara i coll.

 


Descarregar comunicat


Contingut Relacionat
Altres Continguts